Well-being bij PwC

“Mentale fitheid is – zeker in coronatijden – superbelangrijk”

Daar stonden ze hoor, nog in het pre-corona tijdperk. Hartje winter, maandagavond, regen, wind, pikdonker. Een groep van 20 PwC’ers – van partner tot trainee – matte zich onder leiding van een hardlooptrainer wekelijks af. Met als ultiem doel: het lopen van de 10 kilometer of halve marathon tijdens de City-Pier-City (CPC) Loop in Den Haag. Volgens een van de initiatiefnemers, Senior Consultant Financial Due Diligence (FDD) Sven Tettelaar, sneed het mes op die maandagavonden aan twee kanten. “We waren fysiek aan het trainen, dus goed voor onze gezondheid. Maar daarnaast was het een boost voor het teamgevoel. Leuk om op een hele andere manier met zoveel verschillende PwC-collega’s bezig te zijn.”

Be well, work well

Het initiatief is kenmerkend voor de visie van PwC op wellbeing, oftewel het welzijn van de werknemers. “PwC wil goed voor haar werknemers zorgen, ze het beste uit zichzelf laten halen, ze op alle vlakken helpen te groeien”, vertelt Bas Vliegenthart (Wellbeing Leader bij PwC). “Daarbij zien we de mens als een holistisch wezen. Wellbeing heeft absoluut te maken met je fysieke conditie, maar ook met je emotionele, mentale én spirituele energie.”

Sven legt uit dat het belangrijk is dat je op al die niveaus topfit blijft. “Het werk bij de M&A praktijk van PwC is heel leuk, maar kan ook pittig zijn. Zeker richting het einde van een groot project maken we nog wel eens overuren. We werken nu eenmaal met piekmomenten. Daarom is het belangrijk dat je je kunt opladen. Zelf vind ik het heel bijzonder dat PwC zo veel investeert in het welzijn van alle medewerkers.”

Energie dankzij technologie

Verder staan er speciale webinars over wellbeing op het programma. Gastsprekers, experts of collega’s vertellen daarin over een onderwerp, zoals emotionele gezondheid. Sven: “Sociaal contact is in deze tijd bijna onmogelijk, maar het is wél belangrijk voor je emotionele welzijn. In een webinar ontdekken we wat slimme mogelijkheden zijn om dat toch voor elkaar te krijgen.” Wat kun je volgens Sven doen om die sociale contacten in coronatijden terug te krijgen? “We gebruiken tegenwoordig heel veel technologie om te vergaderen. Die kun je ook prima inzetten voor ontmoetingen in kleinere groepjes. Organiseer een koffiemoment met een paar collega’s, om maar eens wat te noemen. En heb het dan niet over werk, maar vraag aan de ander hoe het met hem of haar gaat. Geloof me, daar krijg je energie van!”