Brexit – zorg dat u klaar bent voor 1 april 2021

25/02/21

Vanaf 1 april 2021 start fase 2 van het Border Operating Model. Goederen die onderworpen zijn aan sanitaire en fytosanitaire controles, zullen bij invoer in het Verenigd Koninkrijk aan aanvullende eisen moeten voldoen.

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Voor de import van dit soort producten gelden bij het importeren in de EU vanaf 1 januari van dit jaar al vergelijkbare aanvullende eisen. We hebben hierbij nogal wat problemen gezien. Met als resultaat dat zendingen worden gestopt en zelfs vernietigd omdat het juiste papierwerk niet aanwezig was (en de producten bederfelijk zijn).

Vanaf 1 april 2021 gelden er ook aanvullende eisen voor dit soort producten bij import in het Verenigd Koninkrijk. We raden bedrijven sterk aan om alvast te onderzoeken wat dit voor hen betekent. Welke aanvullende documenten / certificaten zijn vereist, waar moet ik me registreren om ze te verkrijgen, heb ik een autorisatie nodig om ze te verkrijgen, hoe lang duurt de registratie, hoe moet ik de aanvullende documentatie precies invullen enz.

Voorbereid zijn, is essentieel om het ononderbroken verkeer van uw goederen over de grens te garanderen.

Aanvullende informatie is te vinden in paragraaf 2.1 van The Border with the European Union: Importing and Exporting Goods

Wat kunnen wij voor u betekenen?

PwC kan helpen bij het bepalen welke documenten / registratie / autorisatie precies nodig zijn voor uw producten en met welke autoriteiten contact moet worden opgenomen om deze te verkrijgen. 

We kunnen u helpen bij het registreren / invullen van documenten en het opzetten van een proces om naleving te garanderen en vertragingen te voorkomen.

Mocht u hierover advies nodig hebben, neem dan contact op met uw vaste PwC-specialist op het gebied van douane en internationale handel bij PwC.

Contact

Simeon L. Probst

Simeon L. Probst

Partner, Customs & International Trade, PwC Switzerland

Tel: +41 58 792 53 51

Claudia Buysing Damsté

Claudia Buysing Damsté

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 103 04 63

Volg ons