De energietransitie kan misschien het best worden gedefinieerd als een verschuiving van een systeem dat wordt gedomineerd door eindige (voornamelijk fossiele) energie naar een systeem dat gebruik maakt van hoofdzakelijk hernieuwbare energiebronnen (wind, zon, waterstof, enz.). Om deze transitie te kunnen maken, moeten de traditionele bedrijfsmodellen veranderen in een meer flexibele en gedigitaliseerde bedrijfsvoering. Ook moet aan andere eisen worden voldaan, om de infrastructuur geschikt te maken voor het transport van duurzame energie over langere afstanden en kunnen opslagmogelijkheden worden overwegen.
Wij ondersteunen staatsbedrijven met fiscaal beleid en modellering van het effect van energiebelastingen op de productie en het verbruik van duurzame energie.
Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!
Beprijzing is in theorie een doeltreffend en doelmatig beleidsinstrument om schadelijke stikstofuitstoot te reduceren.
De energietransitie heeft te maken met het vinden van een evenwicht tussen betaalbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de energievoorziening. Wat...
Met de groei van de wereldbevolking en de mondiale welvaart neemt ook de vraag naar natuurlijke grondstoffen als water, energie, mineralen/metalen en voedsel...
Fiscaliteit binnen organisaties ondergaat een transformatie die vraagt om moderne processen en een herdefiniëring van de rol van tax binnen uw bedrijf.
Energy - Utilities - Resources Industry, Tax, Partner, PwC Netherlands
Tel: +31 (0)65 154 18 97
Partner, Energy transition and sustainable energy, PwC Netherlands
Tel: +31 (0)65 160 08 61
Juliette Marsé
Director (Tax) - Energy, Utilities & Resources, PwC Netherlands
Tel: +31 (0)63 419 61 08