Duurzaamheid

Voedselproductie verdubbelen

PwC brengt uw risico’s in kaart en zet deze om in kansen. Dat is nodig, want de Agrifoodsector staat voor belangrijke uitdagingen. Zo voorspelt de FAO dat de voedselproductie meer dan verdubbeld moet worden om de toekomstige wereldbevolking te kunnen voeden. En dat terwijl er minder energie, water, land en grondstoffen beschikbaar zullen zijn.

Voor Nederland betekent dit het realiseren van een grotere productie, met de helft minder input. Dit vraagt om efficiëntieslagen, recycling en hergebruik waardoor duurzaamheidsprestaties toenemen.

PwC helpt bij strategieontwikkeling

PwC ondersteunt bedrijven in het verduurzamingsproces. Wij hebben experts in huis op elk relevant gebied. Van strategie tot inkoop van grondstoffen, van kostenreductie in de keten tot risicomanagement. Er is een veelheid aan manieren om waarde te creëren met duurzaamheid. Denk aan kostenreductie, verhogen van de afzetmarkt, versterken van de ketensamenwerking en risico-reputatiemanagement. 

Onze experts kunnen u van dienst zijn op verschillende aandachtsgebieden:

Contact

Milo Hartendorf

Milo Hartendorf

Consumer Markets Industry Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 299 15 98

Bert Graafsma

Bert Graafsma

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 256 64 19

Frans Gielen

Frans Gielen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 211 88 41

Volg ons