Internal Audit Summer School 2024

Verrijk uw Internal Audit expertise en netwerk

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat PwC in september 2024 opnieuw een Internal Audit Summer School organiseert voor (toekomstige) hoofd Internal Auditors. Na een succesvolle editie in september 2023, organiseren we dit jaar wederom de Internal Audit Summer School.

In deze Summer School staan we uitgebreid stil bij verschillende topics. Denk hierbij aan de state of the Internal Audit, ESG & fraude, huidige trends en brede ontwikkelingen in de wereld, Artificial Intelligence (hierna AI) en de impact op Internal Audit. In het laatste dagdeel besteden we uitgebreid aandacht aan de interactie met stakeholders, specifiek met commissarissen.

Wij zien u graag tijdens de tweedaagse Summer School in september 2024!

“Goede afwisseling van diepte topics ‘regelgeving’ en algemene topics als ‘interactie met auditcommissie’ ”

Deelnemer Internal Audit Summer School september 2023

“Goede koppeling tussen theorie en praktijk. Logistiek ook alles goed geregeld.”

Deelnemer Internal Audit Summer School september 2023

Over deze training

Inhoud Summer School

Het volgende onderdelen zijn opgenomen in het programma voor de Internal Audit Summer School van 2024:

  • State of the Internal Audit
    Jan Driessen & Anoep Singh delen de belangrijkste uitkomsten van het jaarlijkse wereldwijde PwC onderzoek en de implicaties hiervan. Daarnaast zullen zij stilstaan bij de nieuwe Global Internal Audit Standards (GIAS) en de impact die deze zullen hebben op IAF’s binnen Nederland. 
  • ESG & fraude
    Het belang van duurzaam ondernemen groeit en bedrijven willen laten zien welke positieve bijdragen ze leveren aan de wereld. Echter, het rapporteren over ESG is voor veel bedrijven en partners in de keten nog onbekend terrein. Micha Soentpiet, fraude specialist bij PwC, geeft inzicht in de risico's van fraude die gepaard gaan met het rapporteren over ESG. Hij benadrukt de aandachtspunten en hoe beschuldigingen van greenwashing voorkomen kunnen worden.

  • Wereldwijde trends en ontwikkelingen 
    Onze Chief Economist binnen PwC, Barbara Baarsma, neemt u mee in de wereldwijde trends en ontwikkelingen en maakt de connectie naar de Internal Auditfunctie.

  • Artificial Intelligence en de impact op Internal Audit
    Mona de Boer, Partner Data & Artificial Intelligence binnen PwC, neemt u mee in de ontwikkelingen van Artificial Intelligence en de impact op internal audit. Wat is het Assurance perspectief, wat zijn risico’s en de connectie met risk management. 
  • Interactie met stakeholders (commissarissen)
    Een gastspreker zal u meenemen in de interactie tussen commissarissen en Internal Audit. U krijgt inzicht in de ervaringen en verwachtingen die commissarissen hebben bij deze interactie en gaat hiermee oefenen.

Voor wie?

De Internal Audit Summer School is uitermate geschikt voor (toekomstige) hoofd Internal Auditors die in een korte periode van twee dagen willen werken aan:

  • Vaardigheden en kennis over hot topics;
  • Vaktechnische kennis updaten;
  • Essential skills voor Internal Audit;
  • Het leren van en met andere (toekomstige) hoofden Internal Audit.

Het niveau van de opleiding is HBO-niveau, en is ook geschikt voor een ieder met ervaring of affiniteit met het onderwerp.

Trainers

De Internal Audit Summer School wordt georganiseerd en geleid door Jan Driessen, partner Internal Audit Services bij PwC. Samen met zijn collega Anoep Singh faciliteren zij als dagvoorzitters deze twee dagen.

De trainers zijn werkzaam binnen PwC en hebben ruime kennis van en ervaring met het verzorgen van trainingen met betrekking tot de geselecteerde onderwerpen. Elk onderwerp wordt door een andere trainer/expert verzorgd.

Data

16 & 17 september 2024

Locatie

PwC Amsterdam

Kosten

De kosten van de tweedaagse Internal Audit Summer School bedragen €1.950,- vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief lunch (2 keer) en diner op de eerste avond. Voor PwC alumni geldt een kortingsregeling van 10% op de prijs van de Internal Audit Summer School (niet van toepassing op de overnachting). 

In het programma zit geen overnachting inbegrepen. Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief te overnachten bij hotel Artemis, tegenover ons kantoor in Amsterdam. De prijs voor een overnachting is €159.00 inclusief ontbijt en exclusief 12,5% toeristenbelasting. De betaling van de hotelovernachting dient ter plekke bij het hotel te worden betaald.

Uw inschrijving

Geef het volgende in het opmerkingenveld bij uw inschrijving aan:

  • Als u PwC Alumnus bent en gebruik wil maken van de kortingsregeling van 10%, deze korting is niet van toepassing op de overnachting
  • Als u een overnachting in het Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam wenst toe te voegen. Uw reservering voor de overnachting is pas definitief zodra dit expliciet aan u is bevestigd.

Het programma voor de Internal Audit Summer School is als volgt

Tijd

Dag 1  - 16 september

09:00 - 09:15 Inloop

09:15 - 09:30 

Opening 

09:30 - 12:30

State of the Internal Audit Profession

12:30 - 13:30

Lunchpauze

13:30 - 14:15

Commissarissen in interactie met Internal Audit

14:15 - 14:30

Pauze 

14:30 - 17:00

Interactie met stakeholders - Casus met trainingacteurs

17:00 - 18:00

Netwerkborrel

18:00 - 20:30 

Diner 


Tijd

Dag 2 - 17 september

09:00 - 10:40

De brede ontwikkelingen in de wereld inclusief de connectie naar Internal Audit

10:40 - 10:50 

Pauze 

10:50 - 12:30 

Artificial Inelligence en de impact op Internal Audit

12:30 - 13:30

Lunchpauze

13:30 - 17:00

ESG Fraude

17:00 -

Afsluitende borrel

*Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

PE- Portfolio registeraccountants (RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers / register operational auditors (RC/RO)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC/IIA.

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op nl_pwc_academy@pwc.com

Bij minimaal 12 deelnemers gaat de training door.

Contact us

PwC’s Academy

Onderdeel van/Part of, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons