Jaarbericht
2023/2024

Scroll

Een jaar van transformatie en vertrouwen

Bedrijfsmodellen worden momenteel fundamenteel beïnvloed door de toenemende toepassing van GenAI en de impact van klimaatverandering. Dit zorgt voor zowel uitdagingen als kansen voor bedrijven en de samenleving. Bovendien bepalen technologische veranderingen deels de geopolitieke dynamiek in de wereld. 

De uitdagingen waarmee organisaties en dus onze klanten worden geconfronteerd, hebben onvermijdelijk invloed op de diensten van PwC en de manier waarop we met elkaar en onze klanten samenwerken. Het gebruik van technologie verandert de manier waarop we denken en werken, evenals de vaardigheden die we ontwikkelen. De overgang naar duurzaamheid vereist dat we vindingrijkheid tonen, terwijl we blijven zorgen voor duurzame resultaten voor de meest urgente uitdagingen van onze klanten en de samenleving.

Hoewel we nog niet verplicht zijn dit te doen, hebben we ervoor gekozen te voldoen aan de rapportagevereisten die zijn vastgesteld door de CSRD. Daarmee doen we wat we aan onze klanten adviseren. 

Ons jaarbericht is een terugblik op een jaar dat wordt gekenmerkt door twee woorden: transformatie en vertrouwen. We zien hoe deze twee zowel op elkaar inwerken als soms met elkaar botsen. Naarmate de wereld verandert, veranderen ook de eisen van onze klanten. Maar zoals dit rapport duidelijk maakt, blijft het leveren van vertrouwen en duurzame resultaten net zo belangrijk als altijd.

Jaarbericht 2024
Jaarbericht 2024

Klantcases

Klantcase Gasunie

Gasunie

Gasunie wil investeren in een waterstoftransportnetwerk in Duitsland. Het bedrijf wil met deze infrastructuur een stevige basis leggen voor een toekomstige en duurzame waterstofmarkt voor grote industrieën in Nederland en Duitsland. PwC hielp Gasunie met onderzoek naar het idee voor deze investeringsplannen. Gülbahar Tezel, partner bij PwC, toetste samen met haar team het idee van Gasunie aan economische theorieën om te bepalen of de investering in een waterstoftransportnetwerk kan bijdragen aan het Nederlandse publieke belang.

Lees meer


VDL

VDL Groep moet vanaf volgend jaar voldoen aan de CSRD-richtlijn. Het familiebedrijf heeft ervoor gekozen deze verplichting te benaderen als een kans om duurzame waarde te creëren. PwC ondersteunt VDL bij de implementatie van het CSRD-traject en het bedrijf zo klaar te maken voor de toekomst. ‘Hiermee leggen we de link naar het doorgeven van het bedrijf aan de volgende generatie.’

Lees meer

Klantcase VDL

Klantcase WEF

WEF

Welke impact heeft generatieve kunstmatige intelligentie (GenAI) op werk wereldwijd? Hoe kunnen we met GenAI zowel de kwaliteit als de productiviteit van ons werk verbeteren? En voor welke investeringskeuzes staan bedrijven de komende jaren op dit gebied? In november publiceert het World Economic Forum (WEF) een van de allereerste grote onderzoeken met antwoorden op deze vragen. PwC helpt het WEF bij het opstellen van het rapport.

Lees meer

CEO’s op koers

Openhartige gesprekken met beslissers

CEO’s staan elk moment voor belangrijke keuzes. Hoe ervaren zij dit? Wat is hun professionele én persoonlijke verhaal? In PwC’s video- en podcastserie ‘CEO’s op koers’ haalde financieel journalist Paul Laseur CEO’s op en bracht ze naar een gewenste bestemming. Onderweg sprak hij met ze over hun visie, ambities en uitdagingen.

‘CEO’s op koers’ is een serie persoonlijke gesprekken waarin we niet alleen in het hoofd, maar ook in het hart van de Nederlandse CEO duiken.

Video

S1#1: Dick Richelle, CEO van Vopak

0:05:47
More tools
  • Closed captions
  • Transcript
  • Full screen
  • Share
  • Closed captions

Playback of this video is not currently available

Transcript

Bekijk de hele serie:

S1#2: CEO Leonique van Houwelingen van Aon Nederland
0:05:10
S1#2: CEO Leonique van Houwelingen van Aon Nederland
S1#3: Kemal Sağlam, CEO van Ballast Nedam
0:06:36
S1#3: Kemal Sağlam, CEO van Ballast Nedam
S1#4: CEO Manon van Beek van Tennet
0:05:49
S1#4: CEO Manon van Beek van Tennet
S1#5: Sander van 't Noordende, CEO van Randstad
0:06:09
S1#5: Sander van 't Noordende, CEO van Randstad
S1#6: Alan Brookes, CEO van Arcadis
0:05:16
S1#6: Alan Brookes, CEO van Arcadis
S1#7: Agnes Koops, CEO van PwC
0:05:56
S1#7: Agnes Koops, CEO van PwC
S1#8: KNVB-directeur Marianne van Leeuwen
0:07:45
S1#8: KNVB-directeur Marianne van Leeuwen

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons